"Google" narušio privatnost

Bez autora
Oct 25 2010

U "Google-u" su priznali da su ilegalno registrovali lične podatke veb korisnika tokom razvoja svoje kartografske usluge "Street view". Specijalna vozila te kompanije opremljena kamerama su, kako su preneli američki mediji, greškom prikupljala i Internet protokol (IP) adrese, elektronsku poštu, pasvorde i URL veb korisnika.U "Google-u" su, nakon pokretanja istraga u SAD i Evropi zbog njegove kartografske usluge, naveli da se radi o programskoj grešci iz 2006. godine i da su prikupljeni podaci fragmentisani, da nikada nisu korišćeni i da će što pre biti izbrisani.

"Google" narušio privatnostU "Google-u" su priznali da su ilegalno registrovali lične podatke veb korisnika tokom razvoja svoje kartografske usluge "Street view", objavljeno je danas u Vašingtonu.

Specijalna vozila te kompanije opremljena kamerama su, kako su preneli američki mediji, greškom prikupljala i Internet protokol (IP) adrese, elektronsku poštu, pasvorde i URL veb korisnika.

U "Google-u" su, nakon pokretanja istraga u SAD i Evropi zbog njegove kartografske usluge, naveli da se radi o programskoj grešci iz 2006. godine i da su prikupljeni podaci fragmentisani, da nikada nisu korišćeni i da će što pre biti izbrisani.

"Google” se, takođe, obavezao da će obučiti inženjere i tehničare da štite privatnost veb korisnika i da će oni morati da potpišu kodeks pravilnog ponašanja prilikom obavljanja profesionalnih zadataka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik